top of page

Hva er forskjell mellom FineArt og Lifestyle fotografering hos meg?

 

Min Fineart stil er mitt eget syn på farger og omgivelser. Et glimt av magisk lys og eventyrlig følelse.

Fargene spiller på kontraster og tiltrekker oppmerksomhet. Men samtidig er de veldig harmoniske i omgivelser og i hele settet. FineArt er preget av oppstilt posering.

Jeg veileder deg/dere selvfølgelig under selve fotograferingen, slik at bildene blir levende. Jeg bruker også en del tid på forberedelser. Så retusjerer jeg et og et bilde slik at det magiske preget som kjennetegner mine bilder blir synlig.

Dette blir portretter som kan forstørres og henges i stua som et stykke kunst.

Denne type fotografering vil passe deg/dere som føler seg ikke så komfortabel foran kamera og trenger veiledning.

Dette er en fotografering også tilpasset mest for enkeltpersoner: jente-/dameportertter, konfirmanter, barn (med en artig oppsett/konsept) og for bryllupsportretter. Det passer så klart for familier og kjærestepar også, hvis dere ønsker denne stilen på bildene.

 

En Lifestyle fotografering skal være en koselig stund sammen først og fremst for dere. Dette er en proaktiv fotoseanse. Dette er en fotografering som krever mest av dere. Det er følelsene deres som er midtpunktet her. Dette er en historie om dere, fortalt av dere og fanget av meg. Denne fotograferingen er preget av kjærlighet, varme følelser som er mellom dere og som dere ikke har noe imot å vise foran kamera. Jeg er ikke en veileder her, men en slags skygge som følger dere, mens dere er opptatt av hverandre.

Jeg fikk høre en gang at dette er en ren familie- og parterapi. Fordi alt de skulle gjøre er å kose sammen, klemme hverandre, fnise, holde i hender og hviske hvor glad de er i hverandre. 

Lifestyle er portretter i serier. Portretter som tilsammen blir til en liten historie og som tar være på små øyeblikk som ellers glipper.

Her finner du ikke så mye magi i farger som i Fineart fotografering. Her er alt så enkelt som mulig for å ikke ta oppmerksomheten fra det som er aller viktigst - følelser og livet.

Denne type fotografering vil passe til en familie, et kjærestepar, søsken, et bryllupspar der bruden ikke er begrenset i sine bevegelser pga kjolen. :)

Hva skjer etter fotografering?

Etter fotograferingen tar det 2-3 dager å gå gjennom alle bildene og sortere de mislykkede (ikke i fokus eller der noen har blinket) bort. Hvis vi hadde Fineart fotografering, lager jeg et galleri av bilder som skal forhåndsvises til dere på min hjemmeside i et lukket album. Dere ser på bildene i fred og ro hjemme og velger de dere ønsker å ha. Så detaljretusjerer jeg dem. Dette tar 1-2 ukers tid avhengig av antallet bilder dere bestiller. Bildene så legges i Dropbox for nedlasting.

Hvis vi hadde Lifestyle fotografering, sorterer jeg bildene og velger de beste etter min mening iht antallet fra den pakken dere har bestilt. Jeg setter sammen en historie: små øyeblikk, detaljer, sikre positurer, forskjellige planer slik at du skal få den beste blandingen med bilder. Jeg justerer lyset og fargene på bilder slik at dette blir til en stilisert serie. Bildene legges i Dropbox og linken sendes til dere for nedlasting. Hvis dere ønsker at noen av bildene skal lett retusjeres, gir dere beskjed til meg hva slags bilder dere ønsker å få retusjert.

Hva er lett retusjering vs detaljretusjering?

 

Lett retusjering er justering av de eksisterende fargene og teksturene på bilder. Fjerner noen ujevnheter og synlig misfarging i huden. Det er ikke mer enn det. Jeg endrer ikke hvordan du ser ut hverken ved lett retusjering eller detaljretusjering.

Men Fineart portretter kan kreve mer jobb for at bildene skal få den følelsen av å være kunst.

Detaljretusjering er når jeg bruker tid på hvert bilde med å jobbe med fargene og kontrastene, fjerner forstyrrende elementer på bildene slik at ingenting leder oppmerksomheten vekk fra hovedmotivet. Jeg også retusjerer bort arr, kviser og lignende som du ikke vil vanligivs ha på huden din. Jeg kan glatte ut rynker i klærne som kan virke forstyrrende for helheten.

Kan jeg få alle uredigerte bildene fra fotograferingen?

 

Nei. Jeg leverer ikke bilder i raw-format. Du får digitale høyoppløselige bildefiler i jpg format. Du skal ikke redigere eller endre på bildene. Jeg beholder opphavsretten.

Selv uten lett redigering er bildene halvferdige. Jeg ønsker å levere det resultatet som alle vil elske.

Hvorfor tar du depositum?

Jeg tar depositum for reservasjon av datoen. Dette er en forsikring for meg for at folk er seriøse og møter opp.
Dette beløpet skal trekkes fra den pakkeprisen som er valgt.
Beløpet returneres ikke ved manglende oppmøte. Dagen kan derimot flyttes hvis det kommer noe i veien, men kan ikke flyttes til "evig tid". Maks avvikling er en måned.

Lifestyle vs Fineart farger (eksempel):

bottom of page