top of page

What to wear for an autumn photoshoot


Da er høsten her og med den er også tiden for høstfotograferinger her også. 🍁🍂🍁

Lyset og fargene på denne tiden av året er magiske. Mykt gyldent lys vil skape varme bilder.

Det er så mye gøy man kan gjøre ute nå som de fargerike bladene svever i luften.

I denne posten tenkte jeg å sette opp et forslag på hva du kan ha på når du skal på en slik fotografering.

Som jeg alltid sier så er fargene det viktigste elementet for at bildene skal se harmoniske ut.

Man bør tenke litt nøye på hvordan en kan sette sammen klesplagg for en fotografering. Jo flere folk, jo vanskeligere er det. Men resultatet blir så flott hvis man gjør en innsats. 😉

Dette synes jeg er viktig å tenke på under forberedelser:

🍁 Klesstil må matche lokasjon der vi skal ta bildene. Samme stil hos alle som skal være med på fotograferingen. Hvis vi skal gå tur i parken så er det ikke lurt å ta på seg stive dressbukser og trange kjoler. Parken er full av fargerike blader og assosieres med noe koselig og komfi.

🍁 Hvis dere går for varme klær, bør alle ha på seg like varme plagg. For eksempel: skal mamma komme i en kåpe så bør ikke pappa stille opp i en tskjorte. 😃

🍁 Variasjon i overdeler og underdeler. Ikke få alle familiemedlemmer ta på seg klær i den samme fargen, f.eks alle i oransje gensere. Fargene bør være mikset: noen har overdel i den fargen, den andre har underdel i den samme fargen og noen har både underdel og overdel i den valgte fargen. Hvis du synes det er vanskelig å sette sammen fargene, velg en farge som vil være en basisfarge (f.eks grå eller beige) og legg til en høstfarge i tillegg.

🍁 Bruk tilbehør, slik som skjerf, hatt, beret, caps, leggvarmere o.l. Med tilbehør vil det valgte antrekket få en ekstra touch og familieportrettene vil se stilige og flotte ut.

🍁 For høstfotografering er det veldig aktuelt å bruke klær med mye tekstur. Strikkeklær i både store og fine strikkemønster, pels, velvet mm.

🍁 Hvis dere er en stor familie vil jeg anbefale å velge en basisfarge, f.eks de fleste klesplagg i beige-brune toner eller grå toner. Og deretter legge til noen høsttoner: blå og gul eller grønn og oransje, gul eller vinrød.

I et galleri under kan du se forskjellige fargesammensetninger som jeg synes vil se flott ut på familiebilder og på høstportretter.

Jeg ønsker dere alle en flott høst med fantastike fargerike portretter som dere kan pynte stua eller hytta med. ❤️

bottom of page