top of page

A story by the sea


Hei 😊 Nå er sommerferien godt i gang for mange. Vil du ha en kort veiledning "Hvordan ta litt mer interessante bilder av barn på ferie"? Jeg ser på bildene i nyhetsfeeden og standarden der er: "Jeg står her, jeg ser inni kameraet fordi mamma sa jeg skal gjøre det." Hvorfor er ikke slike bilder så interessante? Rett og slett fordi det er vanskelig å føle stemningen og se noen følelser i dem i ettertid. Hvordan kan dette endres? Du trenger bare å bruke litt mer tid på å "vente" på det riktige øyeblikket. Sett barnet der du synes er fint (av en eller annen grunn var det der du først satte det for å ta et bilde likevel). La barnet stå der, eller sitte og se inni kameraet som vanlig. Vi alle vet at barnets tålmodighet for dette ikke er veldig stor. Derfor, etter en-to minutter, vil han/hun begynne å gjeipe, se i forskjellige retninger på jakt etter noe å gjøre. Kanskje plukke opp noen småstein (avhengig av alder, selvfølgelig), eller en blomst. Og så vil naturlige handlinger fortsette: lukte, berøre, kaste, le av resultatet av sine handlinger ... Og din jobb på dette tidspunktet er å trykke på knappen. Og vips, så har du en historie i bilder klar. Det vil bli mer interessant å se på de bildene senere. Følelsene og stemningen blir husket på en helt annen måte, enn "stilt opp og fotografert". For å gjøre historien i bilder enda mer interessant, trenger du bare å bevege deg litt: komme nærmere for et storre portrett og gå litt tilbake for en mer generell plan. Håper dette var til hjelp 😊 Og så klart kan du ta kontakt med meg hvis du vil at jeg tar deres historie i bilder for dere ☺️☀️


bottom of page